FANDOM

2,000,518 Pages

StarIconGreen
LangIcon
So maki sum se rodila

This song is by Kaliopi and Edin Karamazov and appears on the album The Lute Is a Song (2008) by Edin Karamazov and on the album Oblivion (2009).

Со маки сум се родила
Со маки и јас ќе си умрам
Маките мои да ми ги напишете
Озгора на гробот мој
Маките да ми ги напишете
Озгора на гробот мој

Ќе појдам горе в планина
Ќе влезам в тие црни темни пештери
Очиве да ми паралдисаат
Сонцето да не го видам
Очиве да ми паралдисаат
Сонцето да не го видам

Со маки сум се родила

External links