FANDOM

1,998,681 Pages

StarIconGreen
LangIcon
Za samo eden den

This song is by Kaliopi and appears on the album Ako denot mi e noќ (2001) and on the compilation album Live & Unreleased - Najmila (2002).

По твоите патеки што одеше
Јас бели ружи постилав
И како гладна птица верував
Дека јужен ветар и на запад душа постила
За секој збор што ми го кажа
Јас во себе долго сонував
И нејќев да се разбудам
Очи да отворам за да не те изгубам

За само еден ден
За само еден час
Би дала и цел живот
Да сум крај тебе јас
Со секој еден ден
Штом со тебе сум јас
Сѐ она што извенало ќе расцвета

За еден поглед твој што дише
Се би дала да ги бакнувам
Твоите очи смарагдни
Тие очи топли што ми носат стари спомени
Се колнев себеси
Што крадев денови ноќе
Да те сокријам
Во себе да не откријам
За кого постојам
За да не те изгубам

За само еден ден
За само еден час
Би дала и цел живот
Да сум крај тебе јас
Со секој еден ден
Штом со тебе сум јас
Сѐ она што извенало ќе расцвета

External links