FANDOM

1,999,212 Pages

StarIconGreen
LangIcon
Dona

This song is by Kaliopi and appears on the compilation Eurovision Song Contest: Stockholm 2016 (2016).

Од сите малечки нешта
Ова најмногу вреди
Од сите големи мисли
Од цел мој свет
И кога назад се вртам
Ти си стално тука
Како скриена сенка
Тивок Божји цвет

За сè што ти си ми дала
Од срце ти фала
За сето минато време

Дона, Дона, Дона, Дона, Дона
Дона гледај ме
И насмеј се за мене

Дона, Дона, Дона, Дона, Дона
Моја сила, светлост, сјај
Ме правиш силна знај, о, Дона
Верувај, во мене верувај

Од сите малечки нешта
Ова најмногу вреди
Од сите големи мисли
Од цел мој свет
Знам кому припаѓам
И каде тоа радост ме чека
Одам до облаци мали
На бисерни скали

За сè што ти си ми дала
Од срце ти фала
За сето минато време

Дона, Дона, Дона, Дона, Дона
Дона гледај ме
И насмеј се за мене

Дона, Дона, Дона, Дона, Дона
Моја сила, светлост, сјај
Ме правиш силна знај, o, Дона
Верувај, во мене верувај

(Дона, Дона, Дона) Дона
Во мене верувај

External links