FANDOM

1,999,684 Pages

Nemoj noḱva da me budiš
Ako misliš da si odiš
Nemoj noḱva da me budiš
Pušti me da sonuvam

Pod edno svetlo temno plavo
Kade angeli mi peat
A tvoite mali kosi oči
Mene mi se smeat

Jas bev medno cveḱe tvoe
Ti dadov se što beše moe
Seto dobro, seto lošo, seto grdo i ubavo

Kako Azija e golema želbata
Jas tebe noḱva da ti kažam
Kolku dzvezdi guškam jas
Azija e golema, no pogolema e mislata na tebe
Što me gori, a ni edna rana ne ostava
Kako Azija

Te molam nemoj da se grižiš
Što od mene ti si odiš
I taka možebi e dobro
Podobro od predocna

Ḱe bidam edno cveḱe tvoe
Ḱe zbrišam se što ne e moe
Seto lošo, seto grdo, seto neubavo

Romanized PencilEdit

Nemoj noḱva da me budiš
Ako misliš da si odiš
Nemoj noḱva da me budiš
Pušti me da sonuvam

Pod edno svetlo temno plavo
Kade angeli mi peat
A tvoite mali kosi oči
Mene mi se smeat

Jas bev medno cveḱe tvoe
Ti dadov se što beše moe
Seto dobro, seto lošo, seto grdo i ubavo

Kako Azija e golema želbata
Jas tebe noḱva da ti kažam
Kolku dzvezdi guškam jas
Azija e golema, no pogolema e mislata na tebe
Što me gori, a ni edna rana ne ostava
Kako Azija

Te molam nemoj da se grižiš
Što od mene ti si odiš
I taka možebi e dobro
Podobro od predocna

Ḱe bidam edno cveḱe tvoe
Ḱe zbrišam se što ne e moe
Seto lošo, seto grdo, seto neubavo

Original (Macedonian) PencilEdit

Немој ноќва да ме будиш
Ако мислиш да си одиш
Немој ноќва да ме будиш
Пушти ме да сонувам

Под едно светло темно плаво
Каде ангели ми пеат
А твоите мали коси очи
Мене ми се смеат

Јас бев медно цвеќе твое
Ти дадов се што беше мое
Сето добро, сето лошо, сето грдо и убаво

Како Азија е голема желбата
Јас тебе ноќва да ти кажам
Колку ѕвезди гушкам јас
Азија е голема, но поголема е мислата на тебе
Што ме гори, а ни една рана не остава
Како Азија

Те молам немој да се грижиш
Што од мене ти си одиш
И така можеби е добро
Подобро од предоцна

Ќе бидам едно цвеќе твое
Ќе збришам се што не е мое
Сето лошо, сето грдо, сето неубаво