FANDOM

1,999,088 Pages

StarIconGreen
LangIcon
En Rockefiende

This song is by Black Debbath and appears on the album Naar vi døde rocker (2006).

Ja, så stod ungdomshuset ferdig, på gründer Stockmanns initiativ. Planen var at stedet skulle være et sunt og friskt alternativ. Men til sin skrekk oppdaget Stockmann, hva de unge brukte huset til. De spilte ikke ? og bridge der, de danset ikke gammaldans og rim(?)

Så Doktor Stockmann ble en rockefiende. Ja, Doktor Stockmann ble en rockefiende.

For ungdommen hadde startet rockeband, og spilte høy og støyende musikk. Sang tekster med fyord og banning, og røykte sigg og drakk alkoholholdig drikk. "Stedet må stenge", krevde Stockmann, "det forgifter samfunnets moral!" "Det var ikke derfor det ble bygget, nå må vi rive denne syndens sal!"

Så Doktor Stockmann ble en rockefiende. Ja, Doktor Stockmann ble en rockefiende.

Men til Stockmanns store forskrekkelse viste ungdommen uventa mot. De demonstrerte og lagde opptøyer, hele bygda synes han var en idiot.

Først ville Stockmann rømme, stikke av fra denne syndens pøl. Men hvis han dro ville ingen lenger lage kvalm i dette skammens høl. Dermed viet han seg heller til kaffen, mot majoritetens dominans. Og påberopte seg retten til å være det største rasshøl her til lands.

Så Doktor... Jeg sa Doktor Stockmann ble en rockefiende. Ja, Doktor Stockmann ble en rockefiende. Jepp, Doktor Stockmann ble en rockefiende. Ja, Doktor Stockmann ble... en rockefiende! (Den sterkeste mann er den som står alene!)

External links