FANDOM

2,012,746 Pages

StarIconGreen
LangIcon
Ова не е мојот дом

This song is by Мизар and appears on the album Кобна убавина (2004).

Ова не е мојот дом
------------------
Откако го загубив сјајот во очите
секој еден ден ми е... ниеден.
Мирно, бавно, одминуваат ноќите,
додека да сфатам дека овде
никогаш нема да заспијам.
Ова не е мојот дом!

О, земјо безбожна
со мраз покриена.
О земјо, о земјо безводна!
Зарем јас да треперам за твојот нечист сон?
Осуди ме на смрт за секој земен здив!
Ова не мојот дом!

External links