FANDOM

1,999,830 Pages

StarIconGreen
LangIcon
Не сум како ти (Ne sym kako ti)

This song is by Калиопи and appears on the album Порака (2010).

Со рози две три
И со слатки зборови
Не прикриваш, не
Свои траги неверни
А јас знам, добро знам
Ако простам ќе направам грев
И знај, те оставам јас
И си одам одовде

Не, не сум како ти
Ти не си како јас
Далечни ко света два
Ти си југ, а јас страна северна

Не, не сум како ти
Ти не си како јас
Ниту небото е спас
Облак сум, а ти ветер пред бура
Не, не сум како ти

Ни допирот твој
Јас не го чувствувам
Ти отров си мој
Спокој што ме убива
А јас знам, добро знам
Ако простам ќе направам грев
И знај, оставам се
Иако лесно не ми е

External links